artikel in regioblad op en rond de essen cursisten t alding exposeren in wachtkamer bij tandarts rendeing

artikel in regioblad op en rond de essen cursisten t alding exposeren in wachtkamer bij tandarts rendeing

Tandartsechtpaar Gerard en Jennie Rendering, cursisten van atelier ‘t Alding en Ine Heerink, brengen een toast uit bij de opening van de tweede expositie in de wachtruimte van de tandartspraktijk.

Tubbergen- In de wachtruimte van tandarts Rendering aan de L. von Bönninghausenstraat is een expositie met favoriete schilderijen van de cursisten ingericht. De mooie grote lichte ruimte leent zich uitstekend voor exposities. De cursisten hebben samen met de tandarts, en de docent schilderen, de expositie ingericht. De schilderijen zijn heel divers van kleur, voorstelling en materiaal gebruikt. Trots op eigen werk willen de cursisten graag het resultaat aan anderen laten zien.

Het is de tweede epositie die in de wachtkamer is ingericht. Het afgelopen half jaar heeft de schilderdocent Ine Heerink van ‘t Alding eigen werk tentoongesteld. Uit de vele reacties die mensen in het expositieboek hebben opgeschreven, blijkt dat het bekijken van de schilderijen de wachttijd aangenaam verkort. En, ook mooi meegenomen, de mogelijk gevoelde spanning voor het naderende tandartsbezoek vermindert. Zo schrijft iemand ‘zit je de wachten op je zoon, heb je toch mooi wat afleiding. Leuke kunst…. nog 15 minuten’. Een ander noteert niet alleen een compliment voor de schilderijen maar waardeert ook voor het vakmanschap van de tandarts ‘wat een prachtig en kleurrijk interieur dankzij de kunstenares en wat een mooi gebit heb ik weer dankzij de tandarts (ook een kunstenaar voor mij)’.

De expositie zal van januari tot augustus te zien zijn in de wachtruimte van tandarts Rendering aan de L. von Bönninghaussenstraat in Tubbergen. Ook al hoeft u geen bezoek aan de tandarts te bregen, u kunt vrij binnen lopen. Dit kan op werkdagen van maandag t/m donderdag tussen 8.00 en 16.00 uur en op vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur.

Atelier ‘t Alding

Elke cursist wordt in ‘t Alding aangespoord tot het ontdekken van een eigen stijl. Een  voorbeeld wordt als inspiratie gebruikt, maar niet nageschilderd. Cursisten zijn op deze manier op zoek werk materiaal en welke techniek het beste bij hen past. Cursisten ontwikklen een eigen schilderstijl. In de lessen wordt gewerkt met zowel acryl, aquarel als gemeng de technieken. Afhankelijk van de voorkeur van de cursist. Zo ontstaan altijd oorspronkelijke en orginele kunstwerken, waar de cursist trots op is.’Iik wist niet dat ik dit kon’ is een veelgehoorde uitspraak. De expositie in de wachtruimte geeft een heel mooi beeld van de diversiteit in schilderstijlen van de cursisten.

Interesse in schilderles

Hebt u interesse om een schildersblok van 3 of 4 lessen te voglen? Er zijn nog enkele plaatsen op donderdagavond. De lessen worden om de veertien dagen gegeven van 19.00u tot 21.30u. Op donderagavond 23 januari en een week later op 30 januari start een nieuw blok van drie lessen. Een mooie gelegenheid in deze donkere wintermaanden om te ervaren of schilderen een leuke hobby voor u kan gaan worden. Meer info kunt u vinden op de website www.alding.nl. Telefonisch contact leggen kan ook op mobiel nummer 06 8321 9876.

Kleding pimpen

Naast schilderlessen voerzorgt atelir ‘t Alding op vrijdagochtenden van 9.00u tot 12.00u lessen ‘kleding-pimpen’. Heeft u kleding die u wilt veranderen of wilt ‘updaten’ dan kan dat onder deskundige begeleiding.

Educatie

Ook voor schilderen in primair onderwijs verzorgt atelier t Alding educatieve activiteiten voor zowel leerkrachten als kinderen. De ervaring leert dat kinderen in een andere omgeving ander gedrag laten zien. Kinderen ontdekken zelf wat nodig is om te leren. ‘Dit is de mooiste schooldag van heel mijn leven’ is een veelgehoorde reactie van kinderen na een dagdeel op ‘t Alding te hebben doorgebracht met hun lesgroep.