Kunst Kijken Tubbergen Groot Succes!

Kunst Kijken Tubbergen Groot Succes!

UBBERGEN – De vierde editie van ‘Kunst Kijken’ kan als zeer geslaagd bestempeld worden. De vijftien deelnemende kunstenaars mochten het nodige publiek begroeten. De ateliers, gevestigd in Fleringen, Tubbergen, Vasse, Mander en Reutum waren gelegen aan een mooie route die met de fiets of auto afgelegd kon worden. Door het prachtige Twentse landschap met essen en houtwallen, langs vennetjes en heidevelden kwam het publiek bij de kunstenaars thuis. De combinatie van Kunst en natuur maakt dat deze kunstroute anders is dan de meeste kunstroutes. Genieten van de natuur en geprikkeld worden door de verschillende vormen van kunst. Het was twee dagen genieten.

Bezoekers konden opstappen bij elk gewenst atelier. De hoofdmoot bestond uit schilderateliers maar ook een smederij, glasateliers en beeldentuin konden door belangstellenden worden bezocht voor een persoonlijk gesprek en⁄of rondleiding. De prima weersomstandigheden waren eveneens een steun in de rug van het evenement. Al met al is deze vierde editie ook heel geslaagd te noemen. De Kustenaars hebben twee dagen achter de rug met veel enthousiaste mensen over de vloer, leuke gesprekken en goede reacties. “Het waren twee drukke, gezellige en inspirerende dagen.

“Er zijn mensen uit de buurt, maar ook van verder weg geweest.” De Kunstenaars hebben interessante mensen ontmoet en talrijke mooie verhalen gedeeld over kunst en betrokkenheid. Veel mensen die langskomen schilderen zelf ook en zijn verrast over de grote mate van diversiteit in soort schilderwerk en inspiratie van de kunstenaars. Het evenement is zeker voor herhaling vatbaar.”

De deelnemers hebben dit jaar het evenement zelfstandig georganiseerd en elkaar zo meteen op een leuke manier leren kennen.